Pàgines

diumenge, 27 de desembre del 2009

PROGRAMA DE SORTIDES HIVERN DE 2009-2010

10/01/10, diumenge Excursió social GARROTXA. Travessa: Sant Aniol de Finestres - Aparcament volcà de Santa Margarida.
Itinerari: Sortida de Sant Aniol en direcció a les Medes passant per la Plana, El Ventós (hotel de 4 estrelles enmig de la natura), Sant Julià, mirador de Penya Paguera amb magnífiques vistes del Pirineu i zona volcànica, volcà Santa Margarida i aparcament. Aquí tindrem l’opció de visitar el volcà Croscat si anem bé de temps. Durada: 5 hores efectives. Desnivell aprox. : 650 m. Dificultat física: no en té. Dificultat tècnica: cap. Equipament: Botes de muntanya, menjar, beure, roba d’abric, impermeable. Sortida: 8 h. Vocal: Martí Roca.

17/01/10, diumenge Muntanyisme HIVERNAL DE NEU A NÚRIA. El Torreneules Gran i el Nou Creus, per carena.
Itinerari: Des de Núria afrontarem la carena ascendent que configura la vall de Nou Creus pel sector E. Per aquesta carena assolirem el pic de l’Àguila, de Font Negra, de Coma del Clot, cim d’Arques, de la Coma del Gegant i de Nou Creus. Ens oferirà unes belles panoràmiques sobre la coma del Freser i coma de Vaca. Davallada per la coma de Noucreus. Dificultat tècnica: moderada. Dificultat física: requereix preparació d’alta muntanya amb neu. Temps: 7 h. Material: piolet, grampons polaines, ulleres de sol, gorro, guants. Assegurança: tarja de la FEEC obligatòria. El vocal no tramita l’assegurança d’un dia. Vocal: Jordi Cané.

17/01/10, diumenge Grup infantil RUTA PER LES GAVARRES.
Com que el gener els dies encara són curts, volem aprofitar el potencial de l’espai natural de les Gavarres que tenim ben a la vora de casa nostra. La ruta s’informarà degudament en el blog i a les famílies inscrites. Material: roba i calçat adequat, menjar per tot el dia. Assegurança: s’haurà d’acreditar que pares i nens disposen de targeta federativa categoria A mínim. Vocals: Pau Batlle i Jesús Jaén. Telèfons: 685899913 (Jesús) i 608424471 (Pau). email: sub.infantil.geieg@gmail.com/ http://sub-infantil-geieg.blogspot.com/

24/01/10, diumenge Muntanyisme GARROTXA. El Grau Sa Didorta, la Bauma del Corneta i les gorgues de la riera d’Oix.
Itinerari: Sortint de sota Castell s’Espasa, passarem pel pont d’en Valentí. Pujarem un tros del camí a Talaixà. Grimparem pel Grau Sa Didorta fins el coll de Terres. Anirem a la Bauma del Corneta i baixarem fins a la riera d’Oix per recórrer el tram entre el Grau d’Escales i Castell s’Espasa. En aquest tram visitarem una cova sobre la riera i grimparem arran d’aigua per les roques que flanquegen les gorgues. Dificultat física: forta pendent ascendent. Dificultat tècnica: tram d’escalada poc difícil (IIon +). Equipament: Llanterna frontal, botes de muntanya, menjar, beure, roba d’abric, impermeable. Vocal: Jordi Cané.

31/01/10, diumenge Muntanyisme PIRINEUS ORIENTALS. Canal d’iniciació al Gra de Fajol.
Ascensió per una canal assequible al Gra de Fajol, per a iniciar-se en aquest tipus de progressió hivernal. En funció de l’hora d’arribada a dalt del coll es faran els cims de Gra de Fajol i es valorarà si es pot allargar més la sortida. Cal uns mínims coneixements d’utilització del piolet i grampons. Material: roba d'abric, pantaló-folre, folre polar, gore complert, guants de folre i gore, gorro,  polaines, mitjons de recanvi i tot el què calgui per no passar fred!! Material tècnic: (es pot sol·licitar préstec a la secció) grampons, piolet, arnès, arva, pala i material personal. Dificultat tècnica proposada: mitjana. Dificultat física proposada: mitjana. Assegurança: Cal tenir tarja federativa o adquirir-la per aquell dia al propi vocal de la sortida. Informació i inscripcions: GEiEG de Palau, Tel. 972226635. O bé al blog: http://muntanya-geieg.blogspot.com/ Delegat: Lluc  Masclans.

07/02/10, diumenge Excursió social GARROTXA. RUTA DE LES ERMITES. Santa Brígida, Santa Lena i Sant Roc.
Itinerari: Bonica travessa des de l’antiga estació d’Amer, i entre boscos i camps de conreu. Visitarem tres de les ermites més representatives del municipi: Santa Brígida, Santa Lena i Sant Roc. També contemplarem l’antiga masia fortificada de la torre de Rocasalva. Durada: 18 km. aprox. 5/6h efectives, més el temps per menjar, Desnivell aprox.: 470 m. Dificultat física: moderada. Es caminarà a un ritme molt relaxat amb les parades que calguin per veure amb tranquil·litat els punts d’interès. Dificultat Tècnica: camí pedregós, portar bon calçat. Equipament: Botes de muntanya, menjar, beure, gorra, impermeable i paravent. Hora de sortida: 8h. del matí de l’estació d’autobusos. Vocal: Ramón Peruga.

14/02/10, diumenge Muntanyisme PIRINEUS ORIENTALS. Travessa Ull de Ter - cims de Gra de Fajol – Pastuira- Ull de Ter.
Itinerari:  Ruta de neu ascendint la carena dels Pics del Gra de Fajol Gran (2.708 m.), Gra de Fajol Petit (2.563 m), Gra de Fajol Gran, Puig de la Coma d’Orri (2.655 m.) fins el cim del Pastuira (2.689 m.). Dificultat tècnica: moderada. Dificultat física: moderada. Durada: 8 h. Material: piolet, grampons, polaines, ulleres de sol, gorro, guants. Assegurança: tarja de la FEEC obligatòria. El delegat no tramita l’assegurança d’un dia.. Delegat: Carles Barberà.

14/02/10, diumenge Grup infantil RUTA PER L’ALTA GARROTXA (possiblement Martanyà)
L’alta Garrotxa ens ofereix indrets molt bonics, alguns d’ells poc coneguts. Anirem a descobrir-ne algun! La ruta s’informarà degudament en el blog i a les famílies inscrites. Material: roba i calçat adequat, menjar per tot el dia. Assegurança: s’haurà d’acreditar que pares i nens disposen de targeta federativa categoria A mínim. Vocals: Pau Batlle i Jesús Jaén. Telèfons: 685899913 (Jesús) i 608424471 (Pau). email: sub.infantil.geieg@gmail.com/ http://sub-infantil-geieg.blogspot.com/

21/02/10, diumenge Muntanyisme LES SALINES. Travessa de Maçanet de Cabrenys a Amélie-les-Bains.
Itinerari: Començant a caminar a Maçanet (370 m) pujarem al Santuari de les Salines, i des d'aquí al coll del Pou de Neu. Per fageda, arribarem al Moixer i poc després al roc del Comptador, punt més alt de l'Alt Empordà (1451m). Seguirem la carena del roc de Frausa fins al collet de Sant Martí, des d'on baixarem al coll Cerdà. Aquí el grup es dividirà. Els que no vulguin complicar-se la vida, seguiran caminant fins a Montalba. Els altres pujaran al roc de Sant Salvador per la "cresta" (passos aeris de II i III) i des d'aquí aniran a retrobar la resta del grup. I, ja tots junts, anirem a Amélie-les-Bains (250 m). Els que pugin a 100 cims, de la FEEC, en podran sumar dos més! Durada: 8/9 hores. Dificultat física: baixa, amb uns 1200 metres de desnivell. Dificultat tècnica: No en té (excepte els que vulguin pujar al Roc de Sant Salvador). Equipament: botes de muntanya, menjar, beure, impermeable, roba d'abric, llanterna. Desplaçament: en autobús. Vocals: Joan Llosas i Xavier Casamitjana.

28/02/10, dissabte i diumenge Muntanyisme Esquí de Muntanya PIRINEUS ORIENTALS. Nocturna amb lluna plena amb esquís i a peu.
Lloc per determinar en funció de l’estat de la neu. Ascensió amb lluna plena amb esquís o a peu en un indret a concretar segons les condicions de la neu. L’excursió anirà precedida o s’acabarà amb un sopar per agafar forces o recuperar-les. Material: roba d'abric, pantaló-folre, folre polar, gore complert, guants de folre i gore, passamuntanyes, polaines, mitjons de recanvi i tot el què calgui per no passar fred!! Material tècnic: esquís, botes, pals, ganivetes, grampons, frontal, termo, menjar, manta tèrmica, arva, farmaciola, pala i material personal. Dificultat tècnica proposada: mitjana (pot estar glaçat). Dificultat física proposada: mitjana. Assegurança: Cal tenir tarja federativa o adquirir-la per aquell dia al propi vocal de la sortida. Informació i inscripcions: GEiEG de Palau, Tel. 972226635. O bé al blog: http://muntanya-geieg.blogspot.com/ Delegat: Lluc  Masclans i Joan LLosas

07/03/10, diumenge Excursió social BAIX CAMP. PRIORAT. Mola de Colldejou – Serra de Llaberia
L’objectiu d’aquesta excursió és ascendir a la mola de Colldejou, punt de mira privilegiat sobre la zona que fou utilitzada com a torre de vigilància. La fortificació medieval que encara es troba al cim ho testimonia. Itinerari: Interessant recorregut per la Torre de Fontaubella – Canal del Mig – Mola de Colldejou – Coll del Guix – Drecera d’en Ramón – La Miranda – Collet de Collivassos – Llaberia. Desnivell : 800 m. Distancia: 10 km. Horari: 7 h. Dificultat física: no en té. Dificultat tècnica: cap. Equipament: Botes de muntanya, menjar, beure, roba d’abric, impermeable. Sortida: 6:30 del mati de l’estació d’autobusos de Girona. Vocal: Narcís Pujades.

13-14/03/10, dissabte i diumenge Grup infantil NIT A OIX (CAMPING) I PUJADA CAP AL BESTRACÀ.
Volem tornar a proposar una sortida de cap de setmana perquè els més menuts gaudeixin de l’experiència d’una nit tots plegats, aquesta vegada en un càmping. L’endemà anirem cap al Bestracà. La ruta s’informarà degudament en el blog i a les famílies inscrites. Material: roba i calçat adequat, menjar per tot el dia. Assegurança: s’haurà d’acreditar que pares i nens disposen de targeta federativa categoria A mínim. Vocals: Pau Batlle i Jesús Jaén. Telèfons: 685899913 (Jesús) i 608424471 (Pau). email: sub.infantil.geieg@gmail.com/ http://sub-infantil-geieg.blogspot.com/

14/03/10, diumenge Muntanyisme PIRINEU ORIENTAL. Travessa Ull de Ter – Núria.
Aquesta clàssica travessa hivernal resseguirà la carena que separa el Ripollès de la Cerdanya, d’est a oest i assolirà tots els cims: Bastiments, Freser, Infern, d’Arques fins el coll de Noucreus i Núria. Dificultat física: moderada però que requereix pràctica d’alta muntanya hivernal. Dificultat tècnica: ús del piolet i grampons. Temps: 8/9 hores. Material: obligatori portar grampons i piolet, botes de neu, polaines, ulleres de sol, guants... Assegurança: obligatòria. El delegat no tramita cap assegurança. Vocal: Xavier Rueda.

20/03/10, dissabte Escalada Esportiva PRÀCTIQUES D’ESCALADA
Continuem amb el cicle de sortides d’iniciació a l’escalada esportiva, obert per tots aquells que vulguin descobrir què és l’escalada en roca, la tècnica de peus i l’equilibri. És molt important portar peus de gat. Notes: El número màxim de participants és de 14 i el mínim 5. Cal disposar de transport propi. Assegurança: Imprescindible disposar d’assegurança, si no és així és facilitarà, previ pagament, una tarja d’assegurança d’un dia. Inscripcions: imprescindible fer inscripció abans del dijous dia 18. Oportunament s’anunciarà l’hora i el lloc de trobada. Delegats: Jordi Cruz i Lluc Masclans.

21/03/10, diumenge Muntanyisme ALTA GARROTXA-VALLESPIR. Torres de Cabrenç i Comanegra.
Itinerari: Aquesta excursió, a cavall entre la Garrotxa i el Vallespir, ens farà connectar un dels cims més emblemàtics de l’Alta Garrotxa, el Comanegra, amb les Torres de Cabrenç, magnífic mirador del Vallespir. Sortirem de Rocabruna, pujarem al Coll de Malrem i assolirem el Comanegra per la Serra llarga de Monars. Després anirem al Coll de les Falgueres i  resseguint la capçalera de la Vall de Ribelles, pujarem a les tres Torres, abans d’arribar a La Menera, on ens recollirà el bus. Sortida de Girona: 6.00  hores del matí de l’estació d’autobusos. Durada: 8h.  Dificultat física moderada: 1300 m de desnivell +. Dificultat tècnica: cap. Equipament: botes de muntanya, menjar, beure, roba d’abric, impermeable, llum frontal. Vocal: Xavier Casamitjana.

__________________________________________________________________________________

ALTRES SORTIDES D’ESQUÍ DE MUNTANYA: Les sortides s’anunciaran una setmana abans, sempre i quan hagi nevat el suficient per poder-se fer. De moment no es poden fer previsions a llarg termini.(Vocal: Josep Oller)

BTT: Continuació de les sortides dels dissabtes i diumenges. Les sortides d’entre setmana es faran  el dimarts i el dijous. Els llocs s’anunciaran amb anticipació. Els interessats, posar-se en contacte amb en Josep Oller, tel. 972 21 51 46.

14è CICLE D’AUDIOVISUALS DE MUNTANYA I AVENTURA: El cicle serà els dijous abans de Setmana Santa, als cinemes Òscar. Els  temes del cicle s’anunciaran oportunament.