Pàgines

dimarts, 20 d’abril del 2010

14a TRAVESSADA - La Serra de Llaberia. Baix camp (1 i 2 de maig) Idea i guiatge de Narcís Pujades

Enguany, la Secció de Muntanya proposa de la Travessada de l’any passat, que no vàrem poder seguir per la boira i el mal temps. Tindrem l’atractiu de la de la muntanya més propera al mar, en un indret llunyà i desconegut per nosaltres, amb camins d’anar a peu, variats i divertits. Ben segur que amb la companyia de tots vosaltres ens ho passarem mol bé.
La Serra de Llaberia i la Mola constitueixen un conjunt orogràfic d’altitud modesta des d’on es poden albirar impressionants panoràmiques del Baix Camp, Tarragonès, el Priorat i la mar de la Costa Daurada. Hi trobarem raconades sorprenents, amb un valuós patrimoni natural i paisatgístic, i una orografia marcadament rocosa, amb relleus força colpidors per on haurem de caminar.
DISSABTE: VOLTA AL BARRANC DE LA DÒVIA. Ruta circular per les cingleres del barranc de la Dòvia. Impressionants vistes sobre el mar. Ruta: Pratdip (223m) – Crestes de la Seda – Pas del Ciscus (693m) – Portell de les Canals (735m) – Font del Montredon (761m) – Montredon 859m) – Portell de la Roca Mitjanera, Cavall Bernat (opcional) (804m) – Camí del Recingle – Canal del Roc (855m) – Collet dels Colivassos (817m) – Portell de la Dòvia (670m) – Portell del Carreter (668m) – Camí de la Forestal – Portell i grauets de l’Estudiant (560) – Sender dels Solans – Pratdip (223m). Recorregut: 12’500 Km. Desnivell acum.: 1.000 m. Durada: 7/8 h. en total. Dificultat: grimpada d’uns 5 minuts (grau I), aèria però sense cap dificultat tècnica.
Més informació i fotos: http://www.pujades.net/rutes/rutes_peu/Dovia.html.
DIUMENGE: LA MOLA DE COLLDEJOU. L’objectiu d’aquesta excursió és ascendir a la mola de Colldejou, punt de mira privilegiat sobre la zona que fou utilitzada com a torre de vigilància. La fortificació medieval que encara es troba al cim ho testimonia. Inici de la caminada a les 9:30 h. Ruta: Torre de Fontaubella (360 m) – Canal del Mig – Pla de la Mola – Els Coscolls (890 m) – Torre del Moro (922 m) – Portell de la Cova – Cova de la Mola (870 m) – Carretera T322 (560 m) – Camí vell de Colldejou a la Torre (555 m) – Torre de Fontaubella (360 m). Final de ruta a les 17 h. Recorregut: 7’800 Km. Desnivell acum.: 570 m. Durada: 6/7 h. en total. Arribada a Girona a les 19:30 h.
Més informació i fotos: http://www.pujades.net/rutes/rutes_peu/colldejou.html.
INSCRIPCIONS: a l’estadi del GEiEG de Palau, av. Montilivi, 149, Girona, tel. 972 22 66 35 fins el dimecres 28 d’abril, amb paga prèvia de 20,00 €. (places limitades a 30 persones, no es garanteix el preu de les inscripcions posteriors). Cal donar el DNI+lletra i nom complet i amb qui es vol compartir l’habitació. Si es vol individual te un cost afegit de 20 € (si hi ha disponibilitat a l’Hotel).
PREU TOTAL: 70,00 €. (bus + sopar + dormir + esmorzar).
INFORMACIÓ: en fer la inscripció i al delegat Narcís Pujades, tel. 639870027.
VIATGE: Sortida el dissabte, puntualment a les 7 h. del matí de l’estació d’autobusos de Girona, per a deixar-nos a Pratdip. Arribada a Girona el diumenge a les 19:30 h.
EQUIPAMENT DE CAMINADA: botes de muntanya, menjar de marxa pels dos dies, roba d’abric, impermeable, barret... Cal portar força aigua. Durant la caminada, el material d’estada-pernoctació podrem deixar-lo al bus. Portar llanterna o frontal, per visitar la cova de Coll de Jou.
MENJAR I ESTADA: Dissabte esmorzar i dinar de motxilla, i sopar al bufet lliure de Cambrils. Pernoctació i esmorzar (8 h a 8:45 h) del diumenge a l’HOTEL JAIME I de Salou. Dinar de motxilla. En resum: portar l’esmorzar del dissabte i el dinar dels dos dies, a més de pica-pica i aigua abundant. També necesser, roba de passeig pel sopar, estada i roba de dormir. Com que a l’arribada a Salou hi ha possibilitat de banyar-nos al mar, recomanem portar banyador i gorro, útils que també podrem fer servir, si tenim temps, per anar al jacuzi de l’hotel.
GUIATGE: Narcís Pujades.
ORGANITZACIÓ: delegats participants.
ADVERTIMENTS: és una caminada en grup i s’hauran de respectar els horaris previstos i els que determinarà el guia de l’excursió.