Pàgines

dilluns, 21 de juny del 2010

PROGRAMA DE SORTIDES ESTIU DE 2010

10-11/07/10, dissabte i diumenge Muntanyisme 14è Cicle Muntanyisme Pirineu Central. CIMS FRONTERERS ANDORRANS
Cims d’Escobes, Fontargent i Anrodat. Remuntarem la vall d'Incles, una de les més boniques d'Andorra, fins l'estany de Juclar, que haurem de creuar per anar fins al coll d'Alba. Des d'aquí pujarem al pic de Noé i després al Pic d'Escobes (2779 m), per una canal rocosa. Aquest cim és considerat un dels més bonics d'Andorra. Desfent camí fins la collada de Juclar, entrarem a l'Arièja, i ens dirigirem al refugi guardat de Rulhe, on passarem la nit. L'endemà, anirem als estanys de Fontargenta i al port d'Incles o de Fontargent. Pujarem al pic de Fontargent (2619 m) per terreny força dret i descompost. Per la carena, assolirem l'Anrodat (2730 m). Des d'aquí emprendrem el camí de baixada. Dificultat: mitjana. Alguna canal on necessitarem les mans per progressar i algun tram una mica descompost. Durada: unes 7 hores cada dia, incloent parades. Material: botes, sac-llençol pel refugi, esmorzar i dinar de dissabte, dinar de diumenge, roba d'abric, paravent. Refugi: estada en mitja pensió al refugi de Ruhle. Places reservades limitades. Vocal: Joan Llosas, 606 705266.

17-18/07/10, dissabte i diumenge BTT CIRCULAR AL CAPCIR AMB BTT
Volta al llac-presa de Matamala. El primer dia farem la part est, pel Coll de La Llosa i Coll de Sansa. Es baixarà a dormir al poble d’Espousille. El segon dia farem la part oest de Le Estacions d’Esquí. Informació: Josep Oller 972215146.

24-31/07/10 BTT PEDALES DE LEON.
Sortida anual de BTT d’estiu. 5 dies de Pedalar per la nova ruta oberta per PEDALES DEL MUNDO (pedals de Foc) pel sud de Picos d’Europa. Interessats dirigirse a Josep Oller 972215146

30/07-01/08/10, dissabte i diumenge Muntanyisme 14è Cicle Muntanyisme Pirineu Central. CRESTA DELS FRONDELLAS.
Recorregut per la cresta més occidental del Pirineu. Amb cotes de 3000 metres, aquest itinerari ens durà a recórrer 4 cims superant unes dificultats de III grau catalogades com a AD, amb un petit ràppel inclòs. Pernoctarem al bonic indret dels llacs d’Arriel (2200m) i pujarem a la Cresta en el Frondella Central (3055m). Després de fer un recorregut senzill per fer els cims del Pic de la Frondella (3071m) i Frondella Nord (3062m), es tornarà al Frondella Central per assolir la part més entretinguda de la cresta, en la qual cal superar algunes petites agulles i bretxes (AD), assolint  al final el Frondella SW (3001m). La baixada es farà d’aquest cim directament cap als Llacs d’Arriel. L’aproximació als Llacs d’Arriel es fa des de l’embassament de la Sarra a uns 1438m, amb unes 2-3 hores d’ascensió (comptant amb motxilles carregades). Cal tenir present també que el desplaçament a aquesta zona del Pirineu Central és llarg. Dificultat: per assolir alguns dels cims cal fer alguns passos de  III grau i algun petit ràppel, motiu pel qual cal preparació física i tècnica d’alta muntanya. Material: botes, material de pernoctació amb tenda, casc, arnés, mosquetó seguretat, piolet i grampons (segons condicions, s’informarà els dies previs. La secció de muntanya pot aportar algun d’aquest material cas de no disposar-ne). Assegurança: s’haurà d’acreditar la targeta de la FEEC amb vigència actual i categoria mínima C. El vocal pot tramitar llicències temporals pel cap de setmana. Vocals: Lluc Masclans i Joan Llosas. Telèfons: 670 464676 (Lluc) i 606 705266 (Joan).

07-08/08/10, dissabte i diumenge Muntanyisme 14è Cicle Muntanyisme Pirineu Central.LCIM 3000 DE LUSTOU.
El Lustou, acampant a la vall francesa de Rioumajou. Aquesta vall compta amb itineraris de gran bellesa, per boscos de faigs i avets. En la confluència de les aigües que baixen del Port de la Madera i del Cortail de Peguera, es situa un prat amb bones ombres, reservat a acampada lliure. Aquí hi muntarem les tendes. Pel Cortail, pedregam amunt, afrontarem la cresta que ens portarà al destacat cim del Lustou (3.023 m.), cim enterament francès. Material: tenda, sac de dormir, piolet, grampons, botes d’alta muntanya, llanterna frontal,  impermeable... Assegurança: S’acreditarà la tarja de la FEEC. Vocal: Carles Barberà.

28-29/08/10, dissabte i diumenge Muntanyisme 14è Cicle Muntanyisme Pirineu Central. UN 3000 SOBRE ESPINGO: EL GRAN QUAYRAT
Ascensió al GRAN QUAYRAT. Estada al refugi d’Espingo, situat vora dels llacs d’Espingo i Saoussat. Des d’aquí podrem assolir el pic del Gran Quayrat (3.060 m.). Per assolir el refugi s’ha de remuntar un costerut camí a partir de les Granges d’Astau, salvant 850 m. de desnivell. Dificultat: L’ascensió al cim és de dificultat moderada, encara que exposada per la grimpada i  les timbes, per tant requereix preparació física i tècnica d’alta muntanya. Material: botes de muntanya, gorra, abrigall, impermeable, llanterna. Inscripcions fins el dilluns 23 d’agost. Nota: S’han reservat 10 places al refugi. Per les inscripcions excedents cadascú haurà de fer-se-la directament al refugi, tel. 0033561792001. Assegurança: S’acreditarà la tarja de la FEEC. Delegat: Jordi Cané.

11-12/09/10, dissabte i diumenge Muntanyisme 14è Cicle Muntanyisme Pirineu Central. EL TUC DE MULLERES (3010 m), PER AIGUALLUTS.
Un 3000 sense complicacions. Sortida el dissabte des de Girona fins Benasque, on farem nit. Diumenge, a primera hora, des del Plan de Besurta ens dirigirem al Forau d'Aigualluts, lloc on les aigües de la glacera de l'Aneto desapareixen per tornar a sortir a la vall d'Aran. Amb vistes a la cara nord de l'Aneto entrarem a la vall de l'Escaleta, que resseguirem en la seva totalitat per una sèrie de grans esglaons, amb diferents grups de llacs, fins assolir el Tuc de Mulleres (3010 m). El retorn serà pel mateix camí. Dificultat: baixa, sense perdre de vista que és alta muntanya. Material: botes de muntanya, gorra, impermeable, abrigall. Desplaçament: en cotxes particulars. Allotjament: a l'Escola de Muntanya de Benasque (mitja pensió i places reservades limitades). Vocal: Joan Llosas, 606 705266

18-19/09/10, dissabte i diumenge Grup infantil RUTA PER ACABAR DE DECIDIR AMB PERNOCTACIÓ EN REFUGI.
Ben aviat podreu trobar en el nostre blog o en el correu electrònic una descripció detallada de l’excursió que donarà el tret de sortida a la temporada 2010-2011 del la Subsecció Infantil. Com sempre que hi ha pernoctació en refugi, us demanarem que feu la reserva amb prou antelació.  Material: roba adequada, menjar del segon dia. Assegurança: acreditar que pares i nens disposen de targeta federativa categoria A mínim. Vocals: Pau Batlle i Jesús Jaén. Telèfons: 685899913 (Jesús) i 608424471 (Pau). email: sub.infantil.geieg@gmail.com.

26/09/10, diumenge Excursió Social PIRINEUS ORIENTALS. TRAVESSA VALLTER – COSTABONA - SETCASES.
Una ruta fàcil i llarga. Inici de la travessa a Vallter (2.000 m.). Itinerari: ruta per l’ampla carena compresa des de la Portella de Mantet (2.382 m.) fins al pic del Costabona (2.464 m.), passant pel pic de Coma Armada (2.502 m.), Pic de la Llosa (2.509 m.), Puig de la Llosa (2.503 m.), Pic de Roques Blanques (2.454 m.), Portella de Congròs, Pic de Rocacolom (2.502 m.), coll de Pal (2.374 m.) i pic de Costabona (2.464 m.). Desnivell: no acumulat: 500 m. Distancia: 14 Km. Dificultat tècnica: fàcil. Dificultat física: moderada. Durada: 8 h. Material: gorro, guants, paravents, botes d’alta muntanya, impermeable. Sortida: a les  7 h. de l’estació d’autobusos de Girona. Durada: 7 h. Assegurança: tarja de la FEEC obligatòria. El vocal no tramita l’assegurança d’un dia. Vocal: Ramon Boix.

03/10/10, diumenge Muntanyisme MEMORIAL ISABEL VILÀ. 
Travessa de les Gavarres Llagostera-La Bisbal. Participació a la caminada. Punt d’inici de la ruta: Sortida a les 8 h. de la Plaça de Catalunya de Llagostera amb el següent recorregut: Els Escuts, Mas Boix, casa Nova d’en Bota, El Roquetal, Coll del Matxo Mort, Can Sitges, Puig de la Gavarra, Castanyeda d’en Genoer, Mas Matas, Font d’en Mercader, Molí d’en Coia, Pont de les Dobles, Can Llobet, Palanca del Daró i La Bisbal (arribada a les 13 h aprox.). Hi haurà un autocar per la tornada a Llagostera. El desplaçament al punt de trobada inici de la ruta de Llagostera serà per compte propi de cadascú. Dificultat física: caminada un xic llarga. Material: còmode per la caminada, impermeable,  beure... Dificultat tècnica: 0. Informació: Josep Saguer, Tel. 972211757.

16-17/10/10, dissabte o diumenge (a confirmar) Escalada PRÀCTIQUES D’ESCALADA TRIMESTRAL
Sortida d’iniciació a l’escalada esportiva, oberta a tots aquells que vulguin descobrir l’escalada en roca, la tècnica de peus i l’equilibri. Important portar peus de gat. Notes: El màxim de participants és de 14 i el mínim de 5. Cal disposar de transport propi. Assegurança: Imprescindible estar federat a la FEEC, si no és així es facilitarà, previ pagament, una tarja d’assegurança d’un dia. Inscripcions: imprescindible fer la inscripció abans del dijous 14 , que es podrà fer al blog. S’anunciarà l’hora i el lloc de trobada. Delegats: Lluc Masclans i Gerard Vila.

17/10/10, diumenge Excursió Social LA MAR DE TARDOR. SOCIAL. EL CAP DE CREUS PEL GR 11
Itinerari: Incursió des del Port de la Selva al sorprenent i espectacular vessant nord del Parc Natural del Cap de Creus, extraordinari pel verge estat d'algunes cales i racons i l'aspecte contundent del paisatge amb els seus relleus i vegetació modelats pel clima sec, l'exposició a la salabror marina i a la implacable duresa de la Tramuntana. És destacable també la lluminositat del conjunt, amb el blau intens del mar al fons. Arribar al cap de Creus després d'aquest recorregut, amb els serveis existents al voltant del far, es viu com un veritable retrobament amb la civilització. L'itinerari segueix, en forma de travessa, el GR 11 des del Port de la Selva fins al seu punt final al cap de Creus. Durada: 24 km aprox. 6/7h Efectives, més el temps per menjar, Desnivell.: 500 m de baixada i 500 m de pujada. Dificultat física: moderada. Dificultat Tècnica: camí bastant pedregós i variat, portar bon calçat. Equipament: Botes de muntanya, menjar, beure, gorra, impermeable i paravents, banyador els valents... Desplaçament: en autocar. Sortida: A les 8h. del matí de l’estació d’autobusos. Vocal: Ramon Peruga.

23/10/10, dissabte Muntanyisme CRESTA DEL MERCADAL. BERGUEDÀ
Itinerari: La Cresta del Mercadal consta de tres llargs de corda d’uns 30-35m i dificultat IV que ens portaran a l’Agulla Inferior del Mercadal. El descens es farà amb un ràpel curt d’uns 10m i posteriorment per corriol. L’objectiu d’aquesta sortida és iniciar en la progressió per cresta, en ensamble o amb assegurament estàtic segons calgui, i col•locant el material necessari per assegurar-se. Per aquest motiu cal una mínima preparació física i tècnica de muntanya. El nombre màxim de persones serà de 8. Durada: 5/6h efectives, més parades. Desnivell aprox.: 150 m (en tres llargs de corda, 0,57km d’ascens aproximat). Dificultat física: moderada. No apte per qui pateixi vertigen. Dificultat tècnica: IV, com a cresta es pot considerar d’iniciació. Per aquesta activitat, cal tenir assegurança de la FEEC categoria mínima C o adquirir-ne una al vocal per aquella sortida. Equipament: roba i calçat per alta muntanya, arnès, casc, mosquetó seguretat, cordino per autoprotecció, material assegurament (la secció de muntanya pot deixar algun d’aquest material si no se’n té de propi). Desplaçament: en vehicles propis. Hora de trobada: es concretarà amb els assistents. Vocals: Lluc Masclans i Joan Llosas.

06-07/11/10, dissabte i diumenge Muntanyisme ALTA GARROTXA. TRAVESSA SANT PAU DE SEGÚRIES-BEGET.
Itinerari, dissabte 6: Sant Pau de Segúries - serra de Malforat - vall del Bac - collada de Rescllusanys - coll de la Bau - Santa Maria de Bolós - Salarsa - Beget. Diumenge 7: Beget - molí d'en Sorolla - collet de Font Ramut - Ribamala - collada del Remei - Sant Pau de Segúries. Dificultat física: moderada. Estada: mitja pensió, a l'Hostal El Forn, de Beget. Inclou sopar a la carta, amb beguda i cafè. Preu: al voltant de 60,00 €. Places reservades limitades. Equipament: botes de muntanya, menjar, beure, impermeable, roba de recanvi, frontal. Inscripcions: a Palau, fins el 15 d'octubre, amb paga i senyal de 20,00 €. Vocal: Joan Llosas, 606 705266

INFORMACIÓ DE BTT. S’informa que cada cap de setmana es faran sortides de BTT. Els interessats cal que es posin en contacte amb Josep Oller 972215146. Cal fer-ho per informar-se de quines sortides es fan a cada moment, ja que moltes d’elles les organitzen diferents colles de Btteros.