Pàgines

dimarts, 19 d’octubre del 2010

Muntanyisme. CRESTA DEL MERCADAL (23 d'octubre).

La Cresta del Mercadal (situada prop de Berga, direcció Santuari del Queralt) consta de tres llargs de corda d’uns 30-35m i dificultat IV que ens portaran a l’Agulla Inferior del Mercadal. El descens es farà amb un ràpel curt d’uns 10m i posteriorment per corriol. L’objectiu d’aquesta sortida és iniciar en la progressió per cresta, en ensamble o amb assegurament estàtic segons calgui, i col.locant el material necessari per assegurar-se. Aquest bonic indret del Berguedà és molt adequat per a fer aquesta activitat d’iniciació.

Equipament : roba i calçat per alta muntanya, arnès, casc, mosquetó seguretat, cordino per autoprotecció, material d’assegurament si se’n té (la secció de muntanya pot deixar algun d’aquest material si no se’n té i aportarà material com bagues, cordes...)
Dificultat tècnica: passos de IV on caldrà progressar encordats i col.locant assegurances. Els tres llargs de corda (30-35 m cada llarg) estan semi-equipats amb parabolts. Cal un mínim coneixement de progressió per alta muntanya i condició física. No apte si es pateix vertigen. Màxim 8 persones. Cal tenir assegurança de la FEEC categoria C mínim o adquirir-ne una de temporal al vocal.
Dificultat física: 150 m de desnivell, en tres llargs de corda. 0,57 km d’ascens aproximat.
Horari : 5/6 hores efectives més parades.
Preu: a repartir el cost del cotxe.
Lloc i hora de trobada : es concretarà amb els assistents si es surt el mateix dia o el dia anterior per aprofitar la tarda a la zona.
Delegats: Lluc Masclans (670464676) i Joan Llosas.
Inscripcions i informació:
A l’estadi de Palau del GEiEG, de l’Av. Montilivi, 149. Girona.
La inscripció pot fer-se personalment o al Tel. 972 22 66 35.

dimecres, 6 d’octubre del 2010

PRÀCTIQUES D'ESCALADA ESPORTIVA (16 d'octubre)

Sortida a BEUDA indicada per gent que vulgui descobrir aquesta activitat. En aquesta ocasió, l’activitat tindrà lloc en un sector de Beuda poc conegut, on fa poc s’ha tornat a permetre l’escalada. Al igual que en anteriors sessions, es donarà a conèixer materials bàsics i el seu ús, desenvolupament de l’activitat, nocions de com millorar la tècnica, etc. Segons el nivell dels assistents, es faran diferents activitats.

Nota: Si es disposa de material personal, cal portar-lo. També roba còmoda i calçat adequat, si és possible peus de gat. El número màxim de participants és de dotze i el mínim sis. Cal disposar de transport propi (que compartirem entre els assistents). Imprescindible estar federat a la FEEC, si no és així es facilitarà, previ pagament, una tarja d’assegurança d’un dia. Imprescindible fer inscripció abans del dijous dia 14, al GEiEG de Palau.

Dificultat física: poca.
Dificultat tècnica: baixa (en el context de l’escalada).
Horari previst en total: unes 8 h.
Informació i inscripcions: GEiEG de Palau, Av. Montilivi. T. 972 226 635/ 972 484036.
Preu autocar: 0€ (cotxes particulars)
Hora i punt de trobada: 9 h. del matí al pavelló de Fontajau
Equip: Si es disposa de material personal, cal portar-lo. (Talabard, peus de gat, etc)
Vocals: Lluc Masclans (670464676)  i  Gerard Vila